Blijf op de hoogte van de laatste farma vacatures

Wat doet een Clinical Research Associate (CRA)?

Een Clinical Research Associate (CRA) is een professional die verantwoordelijk is voor het beheer en de uitvoering van klinische studies. Ze zijn verantwoordelijk voor het beheer van alle aspecten van een klinische studie, waaronder het verzamelen van gegevens, het bewaken van de kwaliteit van de gegevens, het beheren van de documentatie en het rapporteren van de resultaten. Ze werken vaak samen met andere leden van het onderzoeksteam, zoals artsen, verpleegkundigen, farmaceuten en andere medische professionals.

Wat zijn de taken van een Clinical Research Associate (CRA)?

  • Het uitvoeren van klinische studies, waaronder het verzamelen, analyseren en interpreteren van gegevens.

  • Het beheren van klinische sites, waaronder het bewaken van de kwaliteit van de gegevensverzameling en het bewaken van de naleving van de protocollen.

  • Het onderhouden van contacten met klinische sites, waaronder het beantwoorden van vragen en het oplossen van problemen.

  • Het beoordelen van klinische gegevens, waaronder het beoordelen van de kwaliteit van de gegevensverzameling en het beoordelen van de naleving van de protocollen.

  • Het opstellen van klinische rapporten, waaronder het schrijven van klinische rapporten en het presenteren van resultaten aan klanten.

  • Het onderhouden van contacten met reguleringsinstanties, waaronder het beantwoorden van vragen en het oplossen van problemen.

  • Het beheren van klinische documentatie, waaronder het beheren van klinische documentatie en het bewaken van de naleving van de protocollen.

Welke opleiding heb je nodig om een Clinical Research Associate te worden?

Om een Clinical Research Associate te worden, heb je meestal een bachelor's degree in een gezondheidsgerelateerde veld zoals geneeskunde, farmacie of biologie nodig. Sommige banen vereisen ookervaring in klinische studies of een master opleiding in de gezondheidszorg. Daarnaast is het vaak ook vereist dat je een certificering hebt van een erkende organisatie zoals de Association of Clinical Research Professionals (ACRP).

Welk salaris kun je verwachten als Clinical Research Associate?

Het salaris van een Clinical Research Associate in Nederland varieert sterk afhankelijk van de ervaring, opleiding en locatie. Volgens PayScale ligt het gemiddelde salaris voor een Clinical Research Associate in Nederland tussen de €2.500 en €4.500 per maand.

Welke doorgroeimogelijkheden heb je als een Clinical Research Associate?

Als een Clinical Research Associate heb je verschillende doorgroeimogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld doorgroeien naar een Senior Clinical Research Associate, een Clinical Research Manager, een Clinical Research Director of een Clinical Operations Manager. Je kunt ook doorgroeien naar een functie in de klinische ontwikkeling, zoals een Clinical Development Manager of een Clinical Development Director. Als je meer ervaring hebt, kun je ook doorgroeien naar een andere functie in de farmaceutische industrie, zoals een Regulatory Affairs Manager of een Quality Assurance Manager.

Wat doet een Clinical Research Associate in een clinical trial?

Een Clinical Research Associate (CRA) is verantwoordelijk voor het beheer van een klinische trial. Ze zijn verantwoordelijk voor het opzetten, uitvoeren en afronden van een klinische trial. Ze zorgenervoor dat alle protocollen worden gevolgd, dat alle documentatie correct is en dat alle klinische data accuraat is. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van de klinische trial, het beheren van de financiële middelen en het beheren van de relaties met de patiënten. CRA's werken ook samen met andere leden van het klinische team omervoor te zorgen dat de trial succesvol wordt uitgevoerd.

Zoek je een baan als Clinical Research Associate?

Vind hier alle Clinical Research Associate vacatures.