Blijf op de hoogte van de laatste farma vacatures

Wat doet een Account Manager in de farmaceutische industrie?

Een Account Manager in de farmaceutische industrie is verantwoordelijk voor het beheer van klantrelaties en het bevorderen van de verkoop van medicijnen en andere medische producten aan klanten. Account Managers verzamelen informatie over de behoeften van hun klanten, waaronder hun medische achtergrond, voorgeschreven medicijnen en financiële situatie, en helpen de klanten bij het vinden van de beste opties. Ze onderhandelen met verzekeraars over prijzen en contracten, werken met distributieketens en beheren de verkoopspipeline. Account Managers zijn ook verantwoordelijk voor het onderhouden van contacten met klanten, het maken van presentaties en het opstellen van rapporten. Ze houden bij wat er op de markt gebeurt, zoals wettelijke veranderingen, nieuwe producten en concurrentie. Account Managers werken samen met andere afdelingen binnen de organisatie, zoals marketing, verkoop en productontwikkeling, om producten te lanceren die aan de behoeften van hun klanten voldoen.

Wat zijn de taken van een Account Manager in de farmaceutische industrie?

 • Opbouwen en onderhouden van relaties met cliënten.
 • Uitvoeren van marktonderzoek om de markttrends te analyseren.
 • Verzamelen van informatie over de verkoop van farmaceutische producten.
 • Vertegenwoordigen van het bedrijf op beurzen en conferenties.
 • Ontwikkelen van strategieën om de verkoop te verhogen.
 • Verzamelen van feedback van klanten op de producten en diensten.
 • Samenwerken met verkoopmedewerkers om de doelstellingen te bereiken.

Welke opleiding heb je nodig om een Account Manager in de farmaceutische industrie te worden?

Om een Account Manager in de farmaceutische industrie te worden, heb je meestal een opleiding op het gebied van farmacie, chemie, biochemie of biomedische wetenschappen nodig. Daarnaast is een achtergrond in marketing of verkoop ook een vereiste. Ervaring in de farmaceutische industrie is ook zeer nuttig.

Welke opleiding heb je nodig om een Account Manager in de farmaceutische industrie te worden?

Om een Account Manager in de farmaceutische industrie te worden, heb je een bachelordiploma in farmacie, farmaceutische wetenschappen, bedrijfskunde, marketing of een vergelijkbare opleiding nodig. Ervaring in de farmaceutische industrie en / of accountmanagement is ook nuttig.

Welk salaris kun je verwachten als Account Manager in de farmaceutische industrie?

Volgens Glassdoor verdient een Account Manager in de farmaceutische industrie in Nederland in 2023 gemiddeld €57.719 per jaar. Volgens PayScale verdient een Account Manager in de farmaceutische industrie in Nederland in 2023 gemiddeld €54.918 per jaar.

Welke doorgroeimogelijkheden heb je als een Account Manager in de farmaceutische industrie?

 1. Teamleider: Verantwoordelijk voor het coördineren, leiden, begeleiden en beoordelen van het team van accountmanagers.

 2. Hoofd Account Management: Verantwoordelijk voor het leiden van het account management team en het ontwerpen van strategieën voor klantenportfolio's.

 3. Account Director: Verantwoordelijk voor het vergroten van de verkoop en het coördineren van de activiteiten van het accountmanagementteam.

 4. Verkoopdirecteur: Verantwoordelijk voor de verkoopstrategieën, het bewaken van de prestaties en het begeleiden van het verkoopteam.