Blijf op de hoogte van de laatste farma vacatures

Wat doet een Clinical Operations medewerker?

Een Clinical Operations manager is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en beheersing van klinische activiteiten in een gezondheidszorgomgeving. Ze werken aan het ontwikkelen en uitvoeren van klinische protocollen om de kwaliteit van patiëntenzorg te verbeteren. Ze overzien ook de dagelijkse activiteiten van gespecialiseerde medische teams om ervoor te zorgen dat deze voldoen aan de geldende protocollen, voorschriften en verordeningen.

Clinical Operations managers beheersen een breed scala aan taken en verantwoordelijkheden, waaronder het beheer van het klinisch personeel, het beheren van patiëntendossiers, het monitoren van klinische resultaten, het ondersteunen van patiënten bij het verkrijgen van medische zorg en het volgen van testresultaten. Ze moeten ook de etiquette, protocollen en protocollen voor patiëntenzorg volgen, zodat alle protocollen worden gevolgd. Clinical Operations medewerkers moeten ook in staat zijn om aanwijzingen en procedures uit te voeren, problemen op te lossen en feedback te geven.

Wat zijn de taken van een Clinical Operations manager?

 1. Het bewaken van klinische proeven in overeenstemming met Good Clinical Practices (GCP).
 2. Het beheren en bijhouden van documentatie met betrekking tot klinische proeven.
 3. Het coördineren van alle aspecten van de klinische proeven, zoals het maken van planningen en het plannen van vergaderingen.
 4. Het regelen van klinische vergaderingen en het verspreiden van bijbehorende documentatie.
 5. Het bewaken van de kwaliteit en het verzamelen van alle relevante gegevens en documenten.
 6. Het beheren van de financiële activiteiten met betrekking tot klinische proeven.
 7. Het bewaken van alle regelgevende vereisten.

Welke opleiding heb je nodig om een Clinical Operations medewerker te worden?

Om een Clinical Operations manager te worden, is een opleiding op bachelorniveau in de geneeskunde of de biomedische wetenschappen vereist. Daarnaast hebben veel werkgevers ook specifieke kwalificaties nodig, zoals certificering als Certified Clinical Research Associate (CCRA) of Certified Clinical Research Professional (CCRP). Er zijn ook online cursussen beschikbaar om je voor te bereiden op een carrière als Clinical Operations manager.

Welke opleiding heb je nodig om een Clinical Operations manager te worden?

Om een Clinical Operations manager te worden, heb je een bachelor's degree in geneeskunde, biomedische wetenschappen of een soortgelijke opleiding nodig. Je moet ook verschillende klinische vaardigheden hebben, zoals kennis van klinische protocollen, ervaring met patiëntenzorg en klinische softwareprogramma's, en kennis van gegevensanalyse.

Welk salaris kun je verwachten als Clinical Operations manager?

Volgens Glassdoor is het gemiddelde salaris voor een Clinical Operations manager in Nederland in 2023 €88.732, terwijl volgens Payscale het gemiddelde salaris €83.522 is.

Welke doorgroeimogelijkheden heb je als een Clinical Operations manager?

 • Project Manager: Je kunt een projectmanager worden binnen het klinisch operationele team. Je bent verantwoordelijk voor de planning, coördinatie en uitvoering van klinische studies.

 • Clinical Operations Manager: Je kunt een Clinical Operations Manager worden die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling, implementatie en beheer van klinische studies.

 • Klinisch onderzoeker: Je kunt een klinisch onderzoeker worden die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen, uitvoeren en beoordelen van klinische studies.

 • Clinical Scientist: Als een Clinical Scientist ben je verantwoordelijk voor het analyseren, interpreteren en rapporteren van klinische gegevens.