Blijf op de hoogte van de laatste farma vacatures

Wat doet een Clinical Trial Assistant (CTA)?

Een Clinical Trial Assistant (CTA) is een persoon die verantwoordelijk is voor het ondersteunen van klinische studies. Ze helpen bij het organiseren en coördineren van alle aspecten van een klinische studie, zoals het verzamelen van gegevens, het beheren van documenten, het bewaken van de voortgang van de studie en het communiceren met patiënten en andere betrokkenen. Ze helpen ook bij het opstellen van protocollen, het beheren van de financiën en het verzamelen van gegevens voor de analyse.

Wat zijn de taken van een Clinical Trial Assistant?

  • Het bijhouden van klinische proefdocumentatie en -gegevens.

  • Het verzamelen van klinische proefgegevens en het verwerken ervan.

  • Het beheren van klinische proefbestanden.

  • Het ondersteunen van klinisch onderzoekers bij het uitvoeren van klinische proeven.

  • Het beheren van klinische proefbudgetten.

  • Het bewaken van de voortgang van klinische proeven.

  • Het beantwoorden van vragen van patiënten en andere betrokkenen.

  • Het organiseren van klinische proefvergaderingen.

  • Het verzamelen en analyseren van klinische proefresultaten.

Welke opleiding heb je nodig om een Clinical Trial Assistant te worden?

Om een Clinical Trial Assistant te worden, heb je een opleiding op minimaal mbo-niveau nodig, bijvoorbeeld een opleiding in de gezondheidszorg of farmacie. Daarnaast is het belangrijk dat je kennis hebt van de wet- en regelgeving rondom klinische proeven, en dat je goed kunt werken met computers en andere technologieën.

Welk salaris kun je verwachten als Clinical Trial Assistant?

Het salaris van een Clinical Trial Assistant varieert sterk afhankelijk van de locatie,ervaring en opleiding. In de Verenigde Staten ligt het gemiddelde salaris voor een Clinical Trial Assistant tussen de $35.000 en $50.000 per jaar. In Nederland ligt het salaris voor een Clinical Trial Assistant tussen de €2.500 en €3.500 per maand.

Welke doorgroeimogelijkheden heb je als een Clinical Trial Assistant?

Als een Clinical Trial Assistant kun je doorgroeien naar een Clinical Research Associate, Clinical Research Coordinator, Clinical Research Manager of zelfs een Clinical Research Director. Hier heb je echter wel een Bachelor diploma voor nodig. Je kunt ook doorgroeien naar andere functies binnen de farmaceutische industrie, zoals een Regulatory Affairs Manager, Quality Assurance Manager of een Medical Writer.

Ben je op zoek naar een baan als Clinical Trial Assistant?

Vind hier alle Clinical Trial Assistant vacatures.