Blijf op de hoogte van de laatste farma vacatures

Wat doet een Compliance officer in de farmaceutische industrie?

Een Compliance Officer in de farmaceutische industrie heeft als taak om ervoor te zorgen dat alle wet- en regelgeving wordt nageleefd. Ze zorgen ervoor dat bedrijven binnen de farmaceutische industrie voldoen aan alle relevante wetten, regels en voorschriften die zijn opgesteld door overheden, regulatoren of andere autoriteiten. Bovendien zijn Compliance Officers verantwoordelijk voor het identificeren van potentiële risico's en het ontwikkelen van waarborgen om de naleving van wetten, regels en voorschriften te bevorderen. Dit kan worden gedaan door het ontwikkelen en implementeren van interne controlesystemen, het instellen van procedures voor het voorkomen van non-conformiteit en het ontwikkelen van programma's voor educatie en sensibilisering. Compliance Officers kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het opstellen van jaarlijkse rapporten over de naleving van wetten, regels en voorschriften door bedrijven in de farmaceutische industrie.

Wat zijn de taken van een Compliance officer in de farmaceutische industrie?

 1. Controleren of de farmaceutische producten voldoen aan de wet- en regelgeving.
 2. Monitoren van nalevingsactiviteiten, waaronder het implementeren en updaten van interne procedures.
 3. Opstellen en bijhouden van verslagen over de nalevingsactiviteiten.
 4. Uitvoeren van audits om de naleving te verbeteren.
 5. Adviseren en ondersteunen van senior management over compliancy-zaken.
 6. Ontwikkelen en implementeren van nalevingsprogramma's.
 7. Onderhouden van contacten met externe toezichthouders.

Welke opleiding heb je nodig om een Compliance officer in de farmaceutische industrie te worden?

Om een Compliance officer in de farmaceutische industrie te worden, heb je een bachelordiploma vereist in een gerelateerde discipline, zoals farmaceutische wetenschappen of biologie. Daarnaast is het ook belangrijk om voldoende ervaring op te doen met betrekking tot de farmaceutische industrie. Sommige bedrijven vereisen ook dat je een certificaat hebt in Compliance Management of een vergelijkbaar programma.

Welke opleiding heb je nodig om een Compliance officer in de farmaceutische industrie te worden?

Om als Compliance Officer in de farmaceutische industrie te werken, heb je meestal een bachelor- of masterdiploma in een relevant vakgebied, zoals farmacie, chemie, biologie, bedrijfskunde of financiën. Mensen met een juridisch diploma kunnen ook worden aangenomen om deze functie te vervullen, omdat ze weten hoe ze de wet- en regelgeving rondom de industrie moeten handhaven. Ook is het voor Compliance Officers belangrijk om kennis te hebben van de relevante bedrijfsprocessen, dus je kunt ook relevante cursussen volgen om deze vaardigheden te verwerven.

Welk salaris kun je verwachten als Compliance officer in de farmaceutische industrie?

Volgens Glassdoor.nl is het gemiddelde salaris voor een Compliance Officer in de farmaceutische industrie in Nederland in 2023 ongeveer € 53.000 per jaar. Volgens Payscale.nl is het gemiddelde salaris voor een Compliance Officer in de farmaceutische industrie in Nederland in 2023 ongeveer € 55.000 per jaar.

Welke doorgroeimogelijkheden heb je als een Compliance officer in de farmaceutische industrie?

 1. Senior Compliance Officer
 2. Compliance Manager
 3. Compliance Auditor
 4. Compliance Consultant