Blijf op de hoogte van de laatste farma vacatures

Wat doet een Data Analist in de farmaceutische industrie?

Een Data Analist in de farmaceutische industrie is verantwoordelijk voor het verzamelen en analyseren van gegevens over farmaceutische producten. Deze gegevens kunnen variëren van markttrends, concurrentieanalyse, productvergelijkingen en klantfeedback. Door middel van het analyseren van de gegevens, helpt de Data Analist de farmaceutische bedrijven om hun producten te verbeteren, nieuwe markten te verkennen en de kosten te minimaliseren.

De Data Analist helpt ook bij het ontwikkelen en implementeren van nieuwe processen en procedures voor het beheer van gegevens. Het beheer van gegevens omvat het verzamelen, opslaan, bewerken, beveiligen, analyseren en presenteren van gegevens. De Data Analist ontwikkelt ook rapportages die gebruikt kunnen worden door de farmaceutische bedrijven om hun strategieën te verfijnen.

Een andere taak van een Data Analist in de farmaceutische industrie is het onderhouden van een goede relatie met klanten. De Data Analist helpt klanten bij het bepalen van hun behoeften en verstrekt hen informatie over nieuwe producten en diensten. Ook helpt de Data Analist de klanten met het begrijpen van hun gegevens en met het opstellen van strategieën om hun doelstellingen te bereiken.

Wat zijn de taken van een Data Analist in de farmaceutische industrie?

 • Data analyseren en interpreteren om nieuwe inzichten te verkrijgen
 • Uitvoeren van data mining, statistische analyses en modellering
 • Onderzoeken van trends en patroonherkenning
 • Vergelijkingen maken tussen de huidige situatie en verwachte resultaten
 • Uitvoeren van kwaliteitscontroles om te garanderen dat de data betrouwbaar is
 • Ontwikkelen van datamodellen om risico's te voorspellen
 • Opstellen van periodieke rapporten met bevindingen en aanbevelingen

Welke opleiding heb je nodig om een Data Analist in de farmaceutische industrie te worden?

Om een Data Analist in de farmaceutische industrie te worden, is een diploma in Farmaceutische Wetenschappen of een vergelijkbare opleiding vereist. Daarnaast heb je ook kennis en ervaring nodig met betrekking tot data-analyse, zoals het gebruik van statistieken, gegevensvisualisatie, machine learning en data mining. Een achtergrond in biostatistiek en informatica kan ook nuttig zijn.

Welke opleiding heb je nodig om een Data Analist in de farmaceutische industrie te worden?

Om een Data Analist in de farmaceutische industrie te worden, heb je een bachelor- of masterdiploma in informatica of een verwante discipline nodig. Daarnaast is een specialisatie in data science of informatiesystemen ook nuttig. Ervaring met programmeren, databasebeheer en statistiek is ook vereist. Er is ook extra opleiding nodig om op de hoogte te blijven van de wet- en regelgeving in de farmaceutische industrie.

Welk salaris kun je verwachten als Data Analist in de farmaceutische industrie?

Volgens Glassdoor kan je als Data Analist in de farmaceutische industrie in Nederland in 2023 een gemiddeld salaris verwachten van €65.000 per jaar. Volgens PayScale is het gemiddelde salaris voor een Data Analist in de farmaceutische industrie in Nederland in 2023 €60.567 per jaar.

Welke doorgroeimogelijkheden heb je als een Data Analist in de farmaceutische industrie?

 • Ontwikkelen naar Senior Data Analist
 • Ontwikkelen naar Data Scientist
 • Ontwikkelen naar Business Intelligence Manager
 • Ontwikkelen naar Research & Development Analist