Blijf op de hoogte van de laatste farma vacatures

Wat doet een Drug Safety associate?

Een Drug Safety Associate is verantwoordelijk voor het beheer van klantenonderzoeken en het verzamelen van gegevens over mogelijke bijwerkingen van geneesmiddelen. Ze documenteren en rapporteren alle bijwerkingen die worden gemeld en stellen maatregelen voor om deze te beheren. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het monitoren van de klinische onderzoeksprocedures en het volgen van de regelgeving voor geneesmiddelveiligheid. Drug Safety Associates zorgen ook voor het opstellen van procedures, protocollen en richtlijnen voor de veiligheid van gebruikers, waaronder het evalueren van risico's, adviseren over bewaking, aanbevelingen doen over veilig gebruik en het opstellen van verslagen. Ze werken vaak samen met klinisch onderzoekers, farmaceutische bedrijven, patiëntenveiligheidsorganisaties en andere betrokken partijen om de veiligheid van geneesmiddelen te waarborgen.

Wat zijn de taken van een Drug Safety associate?

 • Verzamelen en verwerken van klachten en incidenten met betrekking tot geneesmiddelen
 • Onderzoeken van incidenten en klachten met betrekking tot geneesmiddelen
 • Beoordelen van veiligheidsinformatie en identificeren van trendanalyses
 • Uitvoeren van risicobeheersingsactiviteiten
 • Bewaken van de kwaliteit van de producten door het controleren van documenten
 • Rapporteren en communiceren bedrijfskritische informatie aan leidinggevenden
 • Ondersteunen van kwaliteitsinspecties door externe entiteiten

Welke opleiding heb je nodig om een Drug Safety associate te worden?

Om een Drug Safety Associate te worden, is een opleiding in farmacie, farmaceutische wetenschappen of een vergelijkbare wetenschappelijke discipline vereist. In sommige gevallen kan een kandidaat ook voldoen aan de vereisten met een graad in een andere gezondheidswetenschap, zoals biologie of chemie. Daarnaast is het voor veel Drug Safety Associates vereist dat ze een gerelateerde certificering of licentie hebben.

Welke opleiding heb je nodig om een Drug Safety associate te worden?

Om een Drug Safety associate te worden, is een afgeronde opleiding in medicijnen, farmacologie, biologie of een vergelijkbare wetenschappelijke discipline vereist. Daarnaast is het vaak ook nodig dat je ervaring hebt met klinische onderzoeken, farmaceutische kennis en/of bewaking van geneesmiddelensafety.

Welk salaris kun je verwachten als Drug Safety associate?

Volgens Glassdoor ligt het gemiddelde salaris voor een Drug Safety Associate in Nederland in 2023 op €35.717. Volgens Payscale ligt het salaris voor dezelfde functie op €51.475.

Welke doorgroeimogelijkheden heb je als een Drug Safety associate?

 1. Drug Safety Manager
 2. Clinical Research Associate
 3. Clinical Data Manager
 4. Regulatory Affairs Specialist