Blijf op de hoogte van de laatste farma vacatures

Wat doet een Lab Technician?

Een Lab Technician is verantwoordelijk voor het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek in een laboratoriumomgeving. Ze voeren tests uit en analyseren de resultaten om te helpen bij het oplossen van technische problemen. Ze zijn betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe producten, procesverbeteringen en het verbeteren van de kwaliteit van bestaande producten. Ze stellen experimentele protocollen op, bereiden monsters voor, monitoren experimenten en documenteren hun bevindingen. Verder kunnen ze apparatuur installeren, onderhouden en repareren, en helpen ze bij het uitvoeren van tests om veiligheid en prestatienormen te garanderen. Ze werken meestal samen met andere wetenschappers, waaronder chemici, biologen, fysici en ingenieurs om hun projecten te voltooien.

Wat zijn de taken van een Lab Technician?

  • Uitvoeren van laboratoriumtests en procedures om chemische, fysische en biologische monsters te analyseren.

  • Bewaken van de juiste werking van laboratoriumapparatuur.

  • Verwerken, analyseren en interpreteren van gegevens.

  • Bijhouden en rapporteren van laboratoriumtestresultaten.

  • Het in stand houden van een veilige en hygiënische werkomgeving.

  • Het voorbereiden, samenstellen en volgen van experimenten.

  • Ondersteuning bieden bij het ontwikkelen van nieuwe testprocedures.

Welke opleiding heb je nodig om een Lab Technician te worden?

Om een Lab Technician te worden, heb je een bachelor's degree in biologie, chemie of een vergelijkbare discipline nodig. Daarnaast is het ook belangrijk om ervaring op het gebied van laboratoriumtechnieken te hebben. Er zijn ook verschillende certificeringen en vereisten die je kunt halen om je carrière als labtechnicus te versterken.

Welk salaris kun je verwachten als Lab Technician?

Het salaris voor een Lab Technician in Nederland varieert afhankelijk van ervaring, locatie en andere factoren. Gemiddeld ligt het salaris voor een Lab Technician tussen de €2.300,- en €3.400,- bruto per maand.

Welke doorgroeimogelijkheden heb je als een Lab Technician?

Als Lab Technician kun je doorgroeien naar een functie als Lab Manager, Senior Lab Technician of zelfs Lab Scientist. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om door te groeien naar andere functies binnen het laboratorium, zoals Quality Control Technician, Research Technician, Technical Trainer en Lab Administrator. Andere mogelijke carrièremogelijkheden zijn onder meer die van een chemisch analist, biotechnoloog, milieukundige of wetenschapper.

Zoek je een baan als Lab Technician?

Vind alle vacatures als Lab Technician in Nederland.