Blijf op de hoogte van de laatste farma vacatures

Wat doet een Marketing manager?

Een Marketing manager is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van marketingstrategieën die de klantenbinding versterken, de verkoopcijfers verhogen en de merkwaarde vergroten. Ze zijn verantwoordelijk voor het analyseren van markttrends, het identificeren van nieuwe marktkansen, het ontwikkelen van unieke promotiecampagnes en het beheren van een marketingbudget. Ze werken samen met interne teams (zoals sales, finance en design) en externe stakeholders (zoals adverteerders, marketingagentschappen en leveranciers) om de marketinginspanningen te coördineren. Marketingmanagers helpen ook bij het creëren van rapporten over de effectiviteit van verschillende campagnes, waardoor ze in staat zijn om strategieën te verbeteren en de resultaten te versterken.

Wat zijn de taken van een Marketing manager?

 1. Ontwikkelen van doelstellingen, strategieën en plannen voor marketingactiviteiten.
 2. Uitvoeren van marktanalyses en onderzoeken naar concurrentie en klantbehoeften.
 3. Ontwikkelen van innovatieve marketingconcepten, producten en campagnes.
 4. Onderhouden van contact met adverteerders, mediabureaus en andere leveranciers.
 5. Beheren van de dagelijkse operaties van het marketingteam.
 6. Beheren van de marketingbudgetten.
 7. Monitoren van de effectiviteit van marketingcampagnes en -strategieën.

Welke opleiding heb je nodig om een Marketing manager te worden?

Om een marketingmanager te worden, heb je meestal een bachelor's degree in marketing of een vergelijkbare opleiding nodig. Er zijn verschillende programma's beschikbaar, waaronder marketing, bedrijfskunde of bedrijfskunde met een marketing specialisatie. Sommige programma's richten zich op sociale media, online marketing, strategische marketing, marketinganalyse of productmanagement. Daarnaast is het verkrijgen van werkervaring in de marketingsector ook heel belangrijk.

Welke opleiding heb je nodig om een Marketing manager te worden?

Om een Marketing manager te worden heb je een bachelor's degree in marketing, business, public relations, communicatie of een verwante discipline nodig. Sommige werkgevers kunnen ook een master's degree vereisen. U kunt ook een certificering in marketing verkrijgen om uw kansen op een carrière te vergroten.

Welk salaris kun je verwachten als Marketing manager?

Volgens Glassdoor kan een Marketing Manager in Nederland in 2023 een gemiddeld salaris verwachten van €81.867 per jaar. Volgens PayScale kan een Marketing Manager in Nederland in 2023 een gemiddeld salaris verwachten van €73.128 per jaar.

Welke doorgroeimogelijkheden heb je als een Marketing manager?

 1. Senior Marketing Manager
 2. Directeur Marketing
 3. Internationale Marketing Manager
 4. Chief Marketing Officer