Blijf op de hoogte van de laatste farma vacatures

Wat doet een Medical Science Liaison (MSL)?

Een Medical Science Liaison (MSL) is een medisch wetenschappelijk adviseur die verantwoordelijk is voor het onderhouden van contacten met klinische experts, academische instellingen en andere belanghebbenden in de gezondheidszorg. MSL's zijn verantwoordelijk voor het verstrekken van informatie over producten en diensten aan klinische experts, academische instellingen en andere belanghebbenden in de gezondheidszorg. Ze zijn ook betrokken bij het ontwikkelen van klinische studies, het beoordelen van wetenschappelijke literatuur en het adviseren van artsen over de meest effectieve behandeling voor hun patiënten.

Wat zijn de taken van een Medical Science Liaison?

De taken van een Medical Science Liaison (MSL) zijn:

  • Het onderhouden van contacten met medische professionals, zoals artsen, verpleegkundigen en andere gezondheidswerkers.

  • Het bieden van medische informatie over producten en diensten aan medische professionals.

  • Het beantwoorden van vragen over producten en diensten.- Het verstrekken van wetenschappelijke informatie aan medische professionals.

  • Het organiseren van wetenschappelijke symposia en andere educatieve evenementen.- Het ondersteunen van klinisch onderzoek door het verstrekken van informatie over producten en diensten.

  • Het beoordelen van wetenschappelijke publicaties en presentaties.- Het bijhouden van de laatste ontwikkelingen in de medische wereld.

Welke opleiding heb je nodig om een Medical Science Liaison (MSL) te worden?

Om een Medical Science Liaison (MSL) te worden, heb je een afgeronde opleiding in de gezondheidswetenschappen, zoals geneeskunde, farmacie, biologie of biomedische wetenschappen nodig. Daarnaast is het ook belangrijk dat jeervaring hebt met klinisch onderzoek en klinische praktijk. Sommige bedrijven vereisen ook dat MSL's een postdoctorale opleiding hebben gevolgd.

Welk salaris kun je verwachten als Medical Science Liaison (MSL)?

Het salaris van een Medical Science Liaison (MSL) in Nederland varieert sterk afhankelijk van deervaring, opleiding en locatie. Volgens Glassdoor verdienen MSL's in Nederland gemiddeld €60.000 per jaar, met een minimumsalaris van €45.000 en een maximumsalaris van €90.000.

Welke doorgroeimogelijkheden heb je als een Medical Science Liaison (MSL)?

Doorgroeimogelijkheden voor een medical science liaison kunnen variëren afhankelijk van de functie en het bedrijf waarvoor ze werkzaam zijn. Veel medical science liaisons kunnen doorgroeien naar een senior medical science liaison of teamleiderrol, waarbij ze meer verantwoordelijkheid krijgen voor het leiden van teams en het beheren van meer complexe projecten. Sommige medical science liaisons kunnen ook promotie maken naar rollen zoals medical science director of medical affairs manager. In deze rollen hebben ze verantwoordelijkheden zoals het ontwikkelen van strategieën, het opstellen van beleid en het leiden van teams.

Kun je een Medical Science Liaison (MSL) worden zonder een PHD?

Het is mogelijk om een Medical Science Liaison (MSL) te worden zonder een PHD, maar het is niet gemakkelijk. Veel MSL-posities vereisen een doctoraat in de geneeskunde, farmacie of biomedische wetenschappen. Sommige bedrijven kunnen echter ook MSL's aannemen met alleen een masterdiploma in deze gebieden. In sommige gevallen kunnen bedrijven ook MSL's aannemen met alleen een bachelordiploma, maar dit is meestal alleen het geval als de kandidaat relevante werkervaring heeft.

Vind hier alle Medical Science Liaison vacatures in Nederland.