Blijf op de hoogte van de laatste farma vacatures

Wat doet een Msat Manager?

Een Msat (Manufacturing Science and Technology) Manager is verantwoordelijk voor het beheren en optimaliseren van de productieprocessen in een bedrijf. Ze beheren de productiefaciliteiten en de produktie-uitrusting, zorgen voor de juiste technische ondersteuning bij het ontwerp en de productie van producten, en werken met andere afdelingen om te zorgen dat producten binnen de door het bedrijf gezette kwaliteitsnormen worden gemaakt.

Msat Managers ontwikkelen en implementeren systemen om de productieprocessen te verbeteren, waarbij ze rekening houden met milieukwesties en kostencontroles. Ze werken ook samen met technici om processen te ontwerpen en te verbeteren, en stellen procedures op om de kwaliteit van de producten te controleren. Daarnaast houden ze toezicht op de veiligheid in de fabriek, bestuderen trends in de industrie en laten innovatieve technologieën toe om de productie te verbeteren.

Wat zijn de taken van een Msat Manager?

 1. Implementeren en stroomlijnen van productieprocessen
 2. Coördineren en leiden van productieteams
 3. Ontwikkelen van kosteneffectieve productielijnen
 4. Verbeteren van processen en tools voor productie
 5. Beoordelen van producttechnologieën en -materiaal
 6. Ontwikkelen en beheren van beveiligingsprocedures
 7. Opleiden van medewerkers in productietechnieken en best practices

Welke opleiding heb je nodig om een Msat Manager te worden?

Om een Manufacturing Science and Technology Manager te worden, heb je een bachelor's degree in een relevante technische of wetenschappelijke discipline nodig, zoals ingenieurswetenschappen, industriële technologie, chemie of materiaalkunde. Sommige bedrijven kunnen ook een masterdiploma in dezelfde gebieden vereisen. Naast academische kwalificaties is werkervaring een vereiste om een Manufacturing Science and Technology Manager te worden.

Welke opleiding heb je nodig om een Msat Manager te worden?

Om een Manufacturing Science and Technology (MSAT) Manager te worden, heb je een bachelordiploma in technologie, ingenieurswetenschappen, chemie, biotechnologie of een vergelijkbare discipline nodig. Daarnaast heb je ook ervaring in de industrie en managementvaardigheden nodig om deze functie te kunnen uitoefenen.

Welk salaris kun je verwachten als Msat Manager?

Volgens Glassdoor.com verdient een MSAT Manager in Nederland een gemiddeld salaris van €80.918 per jaar.

Welke doorgroeimogelijkheden heb je als een Msat Manager?

 1. Senior Manufacturing Manager
 2. Productie engineer
 3. Supply Chain Manager
 4. Quality Assurance Manager