Blijf op de hoogte van de laatste farma vacatures

Wat doet een Msat Process Engineer?

Een Msat Process Engineer is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van processen die specifiek zijn gericht op het verbeteren van productiviteit, kwaliteit en betrouwbaarheid. Ze zorgen ervoor dat de processen binnen een organisatie worden gedefinieerd, geïmplementeerd en geoptimaliseerd. Ze werken ook samen met andere afdelingen om ervoor te zorgen dat de processen effectief zijn.

Msat Process Engineers beheren niet alleen de processen, maar ontwikkelen ook nieuwe processen als een antwoord op veranderingen in technologie en bedrijfsbehoeften. Ze analyseren ook bestaande processen om erachter te komen hoe ze kunnen worden verbeterd en beter geïntegreerd in een organisatie. Ook stellen ze controles uit om ervoor te zorgen dat de processen volgens de voorschriften worden uitgevoerd.

Msat Process Engineers zijn ook verantwoordelijk voor het testen van de processen om ervoor te zorgen dat ze effectief en betrouwbaar zijn. Ze documenteren ook alle processen om te zorgen dat er een referentie is voor toekomstig gebruik. Msat Process Engineers werken ook samen met andere teams om te zorgen dat alle processen correct worden geïmplementeerd.

Wat zijn de taken van een Msat Process Engineer?

 1. Ontwikkelen, implementeren en beheren van processen die betrekking hebben op productkwaliteit, veiligheid en productie-efficiëntie.
 2. Identificeren van processen die verbetering nodig hebben en deze vervolgens verbeteren.
 3. Onderhouden van een veilige werkomgeving door het uitvoeren van inspecties en het nemen van maatregelen om risico's te verminderen.
 4. Uitvoeren van analytische technieken om processen te optimaliseren.
 5. Voorstellen doen over verbeteringen op basis van statistische gegevens en processen.
 6. Coördineren met andere afdelingen om processen te verbeteren en te standardiseren.
 7. Uitvoeren van audits om de kwaliteit te waarborgen en de processen te verbeteren.

Welke opleiding heb je nodig om een Msat Process Engineer te worden?

Om een MSAT Process Engineer te worden, heb je een afgeronde opleiding in procestechnologie, farmaceutische technologie of een vergelijkbare opleiding nodig. Ook eerdere ervaring in het werken met farmaceutische productieprocessen is gewenst.

Welke opleiding heb je nodig om een Msat Process Engineer te worden?

Om een MSAT Process Engineer te worden, heb je in principe een bachelor's degree in een technische discipline, zoals chemie, biotechnologie, farmacie of biochemie, nodig. Verder is het aan te raden om cursussen te volgen in procesvalidatie, procesanalyse, kwaliteitscontrole en kwaliteitssystemen. Daarnaast is ervaring in GMP's en het werken met farmaceutische processen van belang.

Welk salaris kun je verwachten als Msat Process Engineer?

Het salaris van een Msat Process Engineer in Nederland variëert van €45.000 tot €71.000 per jaar volgens Glassdoor.

Welke doorgroeimogelijkheden heb je als een Msat Process Engineer?

 1. Ontwikkelen van procesverbeteringen
 2. Uitvoeren van proces-engineering analyses
 3. Implementeren van nieuwe technologieën
 4. Ontwikkelen en implementeren van kwaliteitsmanagement systemen