Blijf op de hoogte van de laatste farma vacatures

Wat doet een Operations Manager?

Een Operations Manager is verantwoordelijk voor het managen van de dagelijkse operaties van een organisatie. Ze monitoren het dagelijkse proces en houden de resultaten bij. Ze zullen ook zorgen dat processen efficiënt draaien en dat de organisatie haar doelstellingen behaalt. Ze stellen ook processen in om de kwaliteit van producten en diensten te verbeteren, en sturen teamleden aan bij het verwezenlijken van hun doelstellingen.

Operations Managers werken vaak samen met andere afdelingen en leidinggevenden om de kosten te verminderen, wat resulteert in een maximale rendabiliteit. Ze zullen ook nieuwe processen implementeren om de productiviteit te verhogen, wat kan leiden tot betere klanttevredenheid. Daarnaast zullen ze ook zorgen dat alle regelgeving en wetgeving wordt nageleefd.

In hun rol zullen Operations Managers ook instaan voor budgettering, planning en beheer van personeel. Ze zullen ook zorgen voor een goed lopende organisatorische structuur, wat resulteert in een efficiente en effectieve bedrijfsvoering. Als laatste zullen ze rapporteren aan het managementteam over de vooruitgang van de organisatie.

Wat zijn de taken van een Operations Manager?

 • Verantwoordelijk voor het uitvoeren van dagelijkse activiteiten om de bedrijfsdoelstellingen te behalen.
 • Leiding geven aan teams en medewerkers.
 • Ontwikkelen van strategieën en processen voor het verbeteren van de prestaties van het bedrijf.
 • Het bewaken van de naleving van alle relevante wet- en regelgeving.
 • Het in kaart brengen, beoordelen en verbeteren van de bedrijfsprocessen.
 • Het opstellen van begrotingen en het bewaken van de uitgaven.
 • Het ontwikkelen en implementeren van systemen voor het verbeteren van de efficiency.

Welke opleiding heb je nodig om een Operations Manager te worden?

Om een Operations Manager te worden, zijn afhankelijk van het type organisatie en de soort taken die je uitvoert, verschillende opleidingen vereist. Meestal is een bachelordiploma in management of bedrijfskunde vereist. Sommige organisaties vereisen een masterdiploma in management of bedrijfskunde. Daarnaast zijn er speciale certificeringen of certificeringsprogramma's beschikbaar die kunnen helpen bij het verkrijgen van de benodigde kennis en vaardigheden om als Operations Manager te kunnen werken.

Welke opleiding heb je nodig om een Operations Manager te worden?

Om Operations Manager te worden, heb je meestal een bacheloropleiding in management, bedrijfskunde of een vergelijkbare opleiding nodig. Daarnaast kunnen extra certificeringen en/of een masteropleiding in bedrijfskunde of management helpen om je te onderscheiden. Sommige bedrijven kunnen ook gespecialiseerde opleidingen vereisen voor hun specifieke operationele functies.

Welk salaris kun je verwachten als Operations Manager?

Volgens Glassdoor bedraagt het salaris voor een Operations Manager in Nederland in 2023 gemiddeld €74.072 per jaar. Volgens PayScale bedraagt het gemiddelde jaarsalaris voor een Operations Manager in Nederland €70.595.

Welke doorgroeimogelijkheden heb je als een Operations Manager?

 1. Senior Operations Manager
 2. Director of Operations
 3. Vice President of Operations
 4. Chief Operating Officer