Blijf op de hoogte van de laatste farma vacatures

Wat doet een Operator farmacie?

Een operator farmacie is een professionele medewerker die verantwoordelijk is voor het verwerken, verpakken en distribueren van geneesmiddelen en farmaceutische producten. Ze werken meestal in een apotheek of een distributiecentrum, waar ze bewaken dat geneesmiddelen op de juiste manier worden afgeleverd en beheerd. Operator farmacie is een veeleisende baan, waarbij nauwkeurigheid en toewijding cruciaal zijn om te garanderen dat patiënten de juiste geneesmiddelen krijgen.

Operators farmacie moeten op de hoogte zijn van verschillende farmaceutische producten, waaronder medicijnen, zalven, crèmes en capsules, en ze moeten bekend zijn met de diverse distributiestappen die nodig zijn om het product op de juiste plaats en tijd aan te bieden. Ze verzamelen, verpakken en labelen geneesmiddelen en andere producten volgens de voorschriften en voorschriften die door de fabrikant zijn vastgesteld. Ze controleren ook de kwaliteit van het product, het etiket en de vervaldatum. Operators farmacie zijn verantwoordelijk voor het bijhouden van lijsten met medicijnen en voorraadniveaus, en ze moeten ervoor zorgen dat elke verzending aan de juiste klant wordt afgeleverd. Ze werken onder toezicht van een farmaceut.

Wat zijn de taken van een Operator farmacie?

-Het controleren van geneesmiddelen voor verzending -Het beheren van voorraden en het bijhouden van voorraadrecords -Het controleren van de kwaliteit van het product -Het uitvoeren van routinematig onderhoud en reparaties -Het verwerken van orders en het verzenden ervan -Het aansturen van medewerkers in de farmaceutische productie -Het bewaken van veiligheid en operationele normen

Welke opleiding heb je nodig om een Operator farmacie te worden?

Om een Operator farmacie te worden heb je een opleiding tot farmacietechnoloog nodig, of een andere opleiding in de farmaceutische technologie. Deze opleiding bestaat meestal uit laboratoriumwerk, waaronder het testen en analyseren van farmaceutische producten, het bereiden van medicijnen en het beheren van farmaceutische productieprocessen.

Welke opleiding heb je nodig om een Operator farmacie te worden?

Om een Operator farmacie te worden, heb je een mbo-opleiding Farmaceutische Technologie of een vergelijkbare opleiding nodig. Deze opleiding leert je alles over het bereiden en distribueren van medicijnen, het beheer van farmaceutische materialen en voorraad, het werken met computersystemen om bestellingen te verwerken en veel meer.

Welk salaris kun je verwachten als Operator farmacie?

Volgens Glassdoor is het gemiddelde salaris voor een Operator Farmacie in Nederland in 2023 €29.400. Volgens PayScale is het salaris voor een Operator Farmacie in Nederland in 2023 gemiddeld €2700 euro per maand.

Welke doorgroeimogelijkheden heb je als een Operator farmacie?

  • Klinisch apotheker: Leidt farmaceutisch onderzoek, beoordeelt patiëntmedicatie en geeft advies aan artsen.

  • Clinical Pharmacy Specialist: Behandelt patiënten door medicatie-onderzoek en -therapie toe te passen.

  • Pharmacy Manager: Beheert de dagelijkse operaties van een apotheek en bestuurt en regelt de financiën.

  • Industrieel farmaceut: Ontwikkelt medicijnen en andere producten voor de farmaceutische industrie.