Blijf op de hoogte van de laatste farma vacatures

Wat doet een Research Associate?

Een Research Associate is een professional die betrokken is bij het onderzoeken, ontwikkelen en implementeren van wetenschappelijke projecten. Ze werken meestal samen met senior onderzoekers om de juiste samenstelling van een project te bepalen en de juiste experimentele methoden te gebruiken. Research Associates zorgen er ook voor dat de juiste apparatuur en materialen worden gebruikt, en ze zijn verantwoordelijk voor het samenstellen van rapporten die gebruikt worden door senior onderzoekers.

Research Associates helpen ook bij het analyseren van data en het schrijven van rapporten. Ze staan verantwoordelijk voor het samenstellen van resultaten in eenvoudige grafieken en tabellen die kunnen worden gebruikt in wetenschappelijke artikelen. Research Associates zijn ook betrokken bij het aanvragen van fondsen voor projecten, samen met senior onderzoekers.

Research Associates zijn cruciaal voor het succes van elk wetenschappelijk onderzoeksproject. Ze zijn de sleutelfiguren die ervoor zorgen dat alles op schema blijft en op tijd wordt afgerond. Ze moeten goed worden opgeleid in de wetenschappelijke methodologie en moeten in staat zijn om te werken met kleine teams. Ze moeten ook goed communiceren met andere teamleden en wetenschappelijke leiders over de projectvorderingen.

Wat zijn de taken van een Research Associate?

 • Ontwikkelen en implementeren van onderzoeksstrategieën
 • Onderzoek uitvoeren naar de markt, concurrenten en klanten
 • Signaleren van trends en kansen in de markt
 • Het analyseren van bestaande en nieuwe data
 • Verzamelen van gegevens door middel van enquêtes, interviews en focusgroepen
 • Rapportages schrijven over zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeken
 • Uitvoeren van literatuuronderzoek naar relevante onderwerpen

Welke opleiding heb je nodig om een Research Associate te worden?

Om een Research Associate te worden, is een bachelor's degree vereist in een gerelateerde wetenschap zoals biologie, chemie, geneeskunde of psychologie. Aanvullende opleiding kan ook worden gevraagd, afhankelijk van de specifieke functie. Sommige functies kunnen een master's degree vereisen.

Welke opleiding heb je nodig om een Research Associate te worden?

Om een Research Associate te worden, heb je een afgeronde masteropleiding nodig, meestal in een wetenschappelijk gerelateerde discipline zoals biologie, chemie, voedingswetenschappen of farmacologie. Sommige Research Associates hebben ook een doctoraat.

Welk salaris kun je verwachten als Research Associate?

Het gemiddelde salaris voor een Research Associate in Nederland is €58.100 per jaar, volgens Glassdoor.

Welke doorgroeimogelijkheden heb je als een Research Associate?

 1. Senior Research Associate
 2. Research Manager
 3. Hoofd Onderzoek & Ontwikkeling
 4. Onderzoeksdirecteur