Blijf op de hoogte van de laatste farma vacatures

Wat doet een Scientist in de farmaceutische industrie?

Een Scientist in de farmaceutische industrie is verantwoordelijk voor het onderzoek en ontwikkeling van medicijnen. Ze bestuderen de chemische, biologische en fysiologische processen van farmaceutische producten met behulp van wetenschappelijke methoden. Deze wetenschappers werken in laboratoria en gebruiken geavanceerde technologieën om nieuwe medicijnen te creëren en bestaande medicijnen te verbeteren.

De primaire verantwoordelijkheid van een Scientist in de farmaceutische industrie is het verzamelen, analyseren en interpreteren van gegevens die worden verzameld uit verschillende bronnen. Ze onderzoeken ook de veiligheid en effectiviteit van medicijnen. Ze stellen ook klinische studies op en monitoren hun resultaten. Daarnaast werken ze nauw samen met apothekers om ervoor te zorgen dat de nieuw ontwikkelde medicijnen veilig en effectief zijn.

Om in de functie van Scientist in de farmaceutische industrie te kunnen werken, moeten kandidaten een masterdiploma in farmaceutische wetenschappen of een gerelateerde discipline hebben. Ze moeten ook kennis hebben van verschillende wetenschappelijke technieken, zoals chromatografie en spectroscopie, evenals farmaceutische technieken, zoals formulering, stabiliteitstesten en dosering. Daarnaast is uitgebreide kennis van de farmaceutische wetgeving vereist.

Wat zijn de taken van een Scientist in de farmaceutische industrie?

 1. Ontwikkelen en testen van nieuwe medicijnen en behandelingen
 2. Analyseren van klinische gegevens
 3. Ontwikkelen van nieuwe farmaceutische producten en technologieën
 4. Verantwoordelijk voor de kwaliteit van farmaceutische producten
 5. Ontwikkelen van farmaceutische processen
 6. Ontwikkelen van protocollen voor klinische studies
 7. Samenwerken met andere wetenschappers, artsen en industriepartners

Welke opleiding heb je nodig om een Scientist in de farmaceutische industrie te worden?

Om een Scientist in de farmaceutische industrie te worden, heb je een bachelor of master in farmaceutische wetenschappen of een vergelijkbare opleiding nodig. Daarnaast is een kennis van chemie, biologie en aanverwante wetenschappen ook vereist. Ervaring met laboratoriumwerk en klinische proeven is ook nuttig om zo'n functie te krijgen.

Welke opleiding heb je nodig om een Scientist in de farmaceutische industrie te worden?

Om een Scientist in de farmaceutische industrie te worden, heb je een afgeronde bachelor- of masteropleiding Farmacie of Farmaceutische Wetenschappen nodig. Daarnaast is het handig als je ervaring hebt in het werken met laboratoriumapparatuur en laboratoriumtechnieken. Ook is het aan te raden om een postdoctoraal onderzoek te doen om je kennis en vaardigheden in je vakgebied te verdiepen.

Welk salaris kun je verwachten als Scientist in de farmaceutische industrie?

Het gemiddelde salaris van een Scientist in de farmaceutische industrie in Nederland is €46.739, volgens Glassdoor.com.

Welke doorgroeimogelijkheden heb je als een Scientist in de farmaceutische industrie?

 1. Senior Scientist: Je bent verantwoordelijk voor het leiden van wetenschappelijke projecten en het voorbereiden van bevindingen.

 2. Assistent-directeur: In deze rol ben je verantwoordelijk voor het coördineren van onderzoeksactiviteiten en het opstellen van strategische plannen voor het bedrijf.

 3. Chief Scientific Officer: Je bent verantwoordelijk voor het leiden van wetenschappelijke onderzoeken, het ontwikkelen van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande producten.

 4. Research and Development Manager: In deze functie ben je verantwoordelijk voor het managen van alle wetenschappelijke projecten, het beheren van onderzoeksbudgetten en het opstellen van strategische plannen voor het bedrijf.