Blijf op de hoogte van de laatste farma vacatures

Wat doet een Study Start - Up manager?

Een Study Start-Up Manager is verantwoordelijk voor het beheer en de opzet van studies binnen een organisatie. Ze zijn verantwoordelijk voor het identificeren, ontwikkelen en onderhouden van een geschikte procedure voor de start van studies binnen een organisatie. Ze moeten ook de documentatie, procedures en protocollen voor de verschillende fasen van een studie beheren. Ze moeten ook de juiste informatie verzamelen en verwerken om te voldoen aan de eisen van de verschillende regelgeving.

Een Study Start-Up Manager moet ook ervoor zorgen dat alle betrokken partijen, waaronder patiënten, personeel, partners en sponsoren, up-to-date blijven met betrekking tot de status van de studie. Ze moeten ook contact onderhouden met alle betrokken partijen om ervoor te zorgen dat de studie binnen de tijd en budgetbeperkingen wordt afgerond. Daarnaast moeten ze ervoor zorgen dat al het benodigde materiaal, zoals protocols, protocolwijzigingen en algemene informatie, wordt verstrekt. Als er problemen of vragen zijn over een studie, moet de Study Start-Up Manager deze oplossen en ervoor zorgen dat alles soepel verloopt.

Wat zijn de taken van een Study Start - Up manager?

 • Het beheren van de study start-up proces van het begin tot het einde
 • Verantwoordelijk voor het verzamelen en analyseren van informatie om te voldoen aan de vereisten van de klant
 • Coördineren en ondersteunen van andere afdelingen om de start-up proces te vergemakkelijken
 • Het schrijven, beoordelen en opvolgen van documenten zoals protocollen, procedures en verslagen
 • Het verifiëren en beoordelen van gegevens voor de goedkeuring van protocol
 • Het onderhouden van contact met sponsors, contractonderhandelingen en het opvolgen van de financiële administratie
 • Het beheren van klinische trial databases en het opstellen van individuele patiënten dossier

Welke opleiding heb je nodig om een Study Start - Up manager te worden?

Om een Study Start-Up manager te worden, heb je een bachelor's degree of hoger in de bedrijfskunde, management, IT, marketing, of een ander gerelateerd veld nodig. Daarnaast moet je kennis hebben van projectmanagementmethoden, computerprogramma's, prestatie-indicatoren, financiële systemen en leiderschapsvaardigheden. Je moet ook ervaring hebben met het aansturen van teams, het ontwikkelen van strategieën en het oplossen van problemen.

Welke opleiding heb je nodig om een Study Start - Up manager te worden?

Om een Study Start-Up manager te worden, heb je meestal een bachelordiploma nodig in een gerelateerd vakgebied zoals bedrijfskunde, marketing, communicatie of human resources. Daarnaast is het ook belangrijk om een diepgaande kennis te hebben van het onderwijslandschap en de processen die nodig zijn om een succesvolle studie te starten. Ervaring met projectmanagement en ervaring met het werken met studenten zijn ook belangrijk.

Welk salaris kun je verwachten als Study Start - Up manager?

Volgens Glassdoor ligt het gemiddelde jaarsalaris van een Study Start-up Manager in Nederland in 2023 rond de €59.042 per jaar. Volgens PayScale ligt dit bedrag iets lager, rond de €53.914 per jaar.

Welke doorgroeimogelijkheden heb je als een Study Start - Up manager?

 1. Ontwikkelen van innovatieve initiatieven en programma's voor studenten
 2. Ontwikkelen van samenwerkingsverbanden tussen studenten en bedrijven
 3. Ontwikkelen van strategieën voor het verbeteren van studentenprestaties
 4. Onderhouden van klantrelaties met instellingen en bedrijven