Blijf op de hoogte van de laatste farma vacatures

Wat doet een Supply Chain manager in de farmaceutische industrie?

Een Supply Chain manager in de farmaceutische industrie is verantwoordelijk voor het beheren van de volledige supply chain, waaronder het bestellen van grondstoffen, het beheer van leveranciers, het beheer van productieprocessen, het beheer van logistiek en het beheer van distributie. Ze zorgen ervoor dat alle producten die door de farmaceutische industrie worden geproduceerd, op tijd en naar behoren bij de klanten worden afgeleverd. Ze moeten strategische beslissingen nemen om de processen te verbeteren en kosteneffectief te maken door het bewaken van bestaande processen en het introduceren van nieuwe processen. Ze moeten ook rekening houden met de toepassing van nieuwe technologische trends in de industrie om de efficiëntie te verhogen. Supply Chain managers moeten ook rekening houden met compliancyeisen van klanten en regelgeving terwijl ze hun taken uitvoeren. Ze moeten ook een goed begrip hebben van de risico's die verbonden zijn aan de supply chain en maatregelen nemen om deze risico's te minimaliseren.

Wat zijn de taken van een Supply Chain manager in de farmaceutische industrie?

 1. Beheer van de voorraad, inclusief het beheren van de voorraadniveaus en het plannen van aanvoer en verzendingen.
 2. Implementatie van strategieën waarmee kostenbesparingen worden gerealiseerd, zoals het aanbieden van kortingen voor bulkorderaankopen.
 3. Het beheren van de relatie met leveranciers, inclusief het beheren van contracten en het onderhouden van samenwerkingspartnerschappen.
 4. Het opstellen van rapporten en analyseren van gegevens om de efficiency te verbeteren.
 5. Het bewaken van de kwaliteit van de producten die door de leveranciers worden geleverd.
 6. Het ontwikkelen en implementeren van veiligheids- en complianceprocessen voor de farmaceutische sector.
 7. Het monitoren en bijhouden van beleidswijzigingen en regelgeving in de farmaceutische industrie.

Welke opleiding heb je nodig om een Supply Chain manager in de farmaceutische industrie te worden?

Om een Supply Chain Manager in de farmaceutische industrie te worden, heb je een bachelor- of masterdiploma in supply chain management, bedrijfskunde of een vergelijkbaar vakgebied nodig. Daarnaast is het ook belangrijk om relevante werkervaring op te doen in de farmaceutische industrie of een gerelateerd veld. Ervaring met distributie, logistiek, financiën, kwaliteitsborging en klantenservice kan ook nuttig zijn.

Welke opleiding heb je nodig om een Supply Chain manager in de farmaceutische industrie te worden?

Om een Supply Chain manager in de farmaceutische industrie te worden, heb je een bachelor's degree in supply chain management, logistiek of een vergelijkbare opleiding nodig. Daarnaast is het belangrijk om een goede kennis en ervaring op te doen in de farmaceutische industrie, bijvoorbeeld door middel van stage of werkervaring. Eventueel kan een master's degree in supply chain management of logistiek ook nuttig zijn.

Welk salaris kun je verwachten als Supply Chain manager in de farmaceutische industrie?

Volgens Glassdoor kan een Supply Chain Manager in de farmaceutische industrie in Nederland in 2023 gemiddeld een salaris verwachten van €60.267 per jaar. Volgens Payscale kan een Supply Chain Manager in Nederland in 2023 een gemiddeld salaris verwachten van €56.721 per jaar.

Welke doorgroeimogelijkheden heb je als een Supply Chain manager in de farmaceutische industrie?

 1. Ontwikkelen van een effectief logistiek en distributie netwerk
 2. Verbeteren van de kostenefficiëntie binnen de supply chain
 3. Implementeren van systemen voor het bijhouden van voorraadniveaus
 4. Optimaliseren van bestelprocedures