Blijf op de hoogte van de laatste farma vacatures

Wat doet een Clinical Trial Manager (CTM)?

Een Clinical Trial Manager (CTM) is een belangrijke figuur in de farmaceutische industrie. Hun taak is om klinische studies te beheren, waaronder het plannen, organiseren en uitvoeren van klinische onderzoeken. Ze zijn verantwoordelijk voor het bewaken van de voortgang van de studie, het beheren van de budgetten, het coördineren van de activiteiten van alle betrokken partijen en het verzamelen en analyseren van gegevens.

CTM's werken nauw samen met artsen, onderzoekers, patiënten en andere betrokken partijen om ervoor te zorgen dat alle aspecten van een klinisch onderzoek worden gevolgd. Ze moeten ook ervoor zorgen dat alle relevante wet- en regelgeving wordt nageleefd. Daarnaast moeten CTM's er ook voor zorgen dat alle klinische gegevens correct worden verzameld en opgeslagen.

CTM's moeten ook goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de farmaceutische industrie, evenals de ethische standaarden die gelden voor klinisch onderzoek. Ze moeten ook goed op de hoogte zijn van alle relevante wet- en regelgeving en ervoor zorgen dat alle betrokken partijen hieraan voldoen.

Kortom, CTM's spelen een belangrijke rol bij het beheer van klinische studies. Ze zijn verantwoordelijk voor het plannen, organiseren en uitvoeren van klinische onderzoeken, het bewaken van de voortgang van de studie, het beheren van de budgetten, het coördineren van de activiteiten van alle betrokken partijen en het verzamelen en analyseren van gegevens.

Wat zijn de taken van een Clinical Trial Manager (CTM)?

  • Het beheren van de dagelijkse operaties van een klinische proef, waaronder het beheer van de klinische proefbudgetten, het bewaken van de kwaliteit en het tijdig afronden van de proef.

  • Het coördineren van alle aspecten van de klinische proef, waaronder het werven van patiënten, het verzamelen en analyseren van gegevens en het rapporteren aan de betrokken partijen.

  • Het onderhouden van contact met alle betrokken partijen, waaronder patiënten, artsen, verpleegkundigen, onderzoekers en sponsors.

  • Het implementeren en naleven van alle relevante wet- en regelgeving in verband met klinisch onderzoek.

  • Het opstellen en bijhouden van protocollen voor klinische proeven en het zorgen voor een veilige omgeving voor patiënten.

  • Het opstellen en bijhouden van verslagen over de voortgang van de klinische proef.

  • Het bewaken van de kosteneffectiviteit van de klinische proef.

  • Het ondersteunen bij het schrijven en presenteren van wetenschappelijke publicaties over de resultaten van de klinische proef.

Welke opleiding heb je nodig om een Clinical Trial Manager (CTM) te worden?

Om een Clinical Trial Manager (CTM) te worden, heb je een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau nodig, bijvoorbeeld in de richting van farmacie, biomedische wetenschappen of gezondheidswetenschappen. Daarnaast is het belangrijk dat je ervaring hebt met klinische studies en kennis hebt van relevante wet- en regelgeving.

Welk salaris kun je verwachten als Clinical Trial Manager?

Het salaris van een Clinical Trial Manager varieert sterk afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding, locatie en bedrijf. Gemiddeld ligt het salaris tussen de €50.000 en €80.000 per jaar.

Welke doorgroeimogelijkheden heb je als een Clinical Trial Manager?

Als een Clinical Trial Manager heb je verschillende doorgroeimogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld doorgroeien naar een hogere functie binnen de klinische onderzoeksafdeling, zoals een Senior Clinical Trial Manager of een Director of Clinical Research. Je kunt ook doorgroeien naar een andere functie binnen de farmaceutische industrie, zoals een Regulatory Affairs Manager of een Quality Assurance Manager. Als je ervaring hebt opgedaan met klinisch onderzoek, kun je ook doorgroeien naar een functie als wetenschappelijk onderzoeker of projectmanager.

Zoek je een baan als Clinical Trial Manager (CTM)?

Vind hier alle vacatures als Clinical Trial Manager in Nederland.