Blijf op de hoogte van de laatste farma vacatures

Wat doet een Customer Engagement Manager?

Een Customer Engagement Manager is verantwoordelijk voor het onderhouden van een goede relatie met klanten. Het doel van deze functie is om klanten te helpen bij het oplossen van hun problemen en hen te voorzien van de best mogelijke service. Een Customer Engagement Manager werkt samen met klanten om hun behoeften te begrijpen en hen te helpen bij het vinden van oplossingen. Ze zijn verantwoordelijk voor het identificeren en beheren van klantrelaties, het analyseren van klantbehoeften, het opstellen van een klantstrategie, het ontwikkelen van marketingstrategieën en het bieden van ondersteuning bij het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. Een Customer Engagement Manager moet kennis hebben van marketing, sales en customer service om klanten adequaat te kunnen helpen.

Wat zijn de taken van een Customer Engagement Manager?

 1. Ontwikkelen en implementeren van strategieën voor klantenbinding en -tevredenheid.
 2. Ontwikkelen van een klantenrelatiemanagementprogramma dat de klantervaring verbetert.
 3. Ontwikkelen van een klantenrelatiemanagementsysteem voor het beheren van klantrelaties.
 4. Uitvoeren van marktonderzoek om de behoeften en verwachtingen van klanten te begrijpen.
 5. Analyseren van verkoop- en klantinformatie om trends te identificeren en actieplannen te ontwikkelen.
 6. Ontwikkelen van een actieplan om de klantervaring te verbeteren.
 7. Coördineren van activiteiten met andere afdelingen om de klanttevredenheid te verhogen.

Welke opleiding heb je nodig om een Customer Engagement Manager te worden?

Om een Customer Engagement Manager te worden, heb je een opleiding of diploma nodig in een gerelateerd vakgebied zoals marketing, communicatie, bedrijfskunde, management of informatica. Daarnaast is het belangrijk om kennis te hebben over klantenservice, klantenrelaties en klanttevredenheid. Ervaring met het werken in een callcenter of een klantenservicesysteem is ook een pluspunt.

Welke opleiding heb je nodig om een Customer Engagement Manager te worden?

Er is geen specifieke opleiding benodigd om een Customer Engagement Manager te worden. Er wordt meestal een combinatie van ervaring en opleiding gevraagd, waaronder een bachelordiploma in marketing, bedrijfskunde of een vergelijkbare opleiding. Vaardigheden zoals communicatie, marketing, verkoop, klantenservice en strategisch denken zijn ook cruciaal. Kortom, een Customer Engagement Manager moet een gedegen kennis hebben van het veld en de vaardigheden bezitten om klanttevredenheid te verhogen.

Welk salaris kun je verwachten als Customer Engagement Manager?

Volgens Glassdoor verdient een Customer Engagement Manager in Nederland gemiddeld €55.000 - €79.000 per jaar in 2023. Volgens Payscale verdient een Customer Engagement Manager in Nederland gemiddeld €56.095 per jaar.

Welke doorgroeimogelijkheden heb je als een Customer Engagement Manager?

 1. Senior Customer Engagement Manager
 2. Director of Customer Engagement
 3. Head of Customer Engagement
 4. Chief Customer Engagement Officer