Blijf op de hoogte van de laatste farma vacatures

Wat doet een Medical Director in farma?

Een Medical Director in farma is verantwoordelijk voor het beheren en implementeren van medische strategieën die medisch-wetenschappelijk ondersteunde producten en diensten aanbieden. Ze zijn verantwoordelijk voor het beheer van medische klinische programma's en het ontwikkelen van medische samenwerkingen met betrekking tot farmaceutische producten. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het bijhouden van wetenschappelijke literatuur, het begeleiden van klinische onderzoeksactiviteiten en het adviseren van klanten over hoe ze hun producten kunnen gebruiken om hun behoeften te vervullen.

De Medical Director in farma is ook verantwoordelijk voor het opstellen van medische protocollen, de ontwikkeling van technisch advies voor producten, het geven van medische leiding aan farmaceutische teams en het uitvoeren van risico-analyses. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het beheren van klantondersteuning, het coördineren van klinische proeven en het verstrekken van medische trainingsmateriaal. Een Medical Director in farma zal ook betrokken zijn bij het opstellen van beleid en procedures die medische ethiek en compliance betreffen.

Wat zijn de taken van een Medical Director in farma?

  • Beheersen van de klinische ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van klinische studies.
  • Ontwikkelen van strategische klinische protocolle voor de ontwikkeling van nieuwe behandelingen.
  • Opstellen van klinische onderzoeksvoorstellen voor ondersteuning van beoordeling en goedkeuring door regulatoren.
  • Bijhouden van de meest recente klinische en wetenschappelijke literatuur die relevant is voor het bedrijf.
  • Samenwerken met wetenschappelijke experts en organisaties om de klinische ontwikkeling van nieuwe behandelingen te bevorderen.
  • Verantwoordelijk voor het verstrekken van medisch advies over de ontwikkeling, registratie en promotie van producten.
  • Adviseren bij de interpretatie van klinische studies en bewaking van de risico's.

Welke opleiding heb je nodig om een Medical Director in farma te worden?

Om een Medical Director in farma te worden, heb je een medische achtergrond en diverse postdoctorale certificeringen nodig. Daarnaast is een doctoraat in medische wetenschappen, farmacologie, farmaceutische wetenschappen of een vergelijkbaar vakgebied vereist. Je moet ook wetenschappelijke kennis hebben over farmaceutische producten, ervaring hebben met de ontwikkeling van farmaceutische producten en voorschriften en regelgeving betreffende farmaceutische producten. De meeste organisaties vereisen ook dat je bijgewerkte kennis hebt over relevante wet- en regelgeving en onderzoekstechnieken.

Welke opleiding heb je nodig om een Medical Director in farma te worden?

Om een Medical Director in farma te worden heb je een opleiding nodig in geneeskunde of farmacologie. Je moet ook ervaring hebben met farmaceutische productontwikkeling en regelgeving, evenals ervaring met klinische onderzoeken. Daarnaast is het belangrijk dat je een goed begrip hebt van zaken als financiën, marketing en klantenservice.

Welk salaris kun je verwachten als Medical Director in farma?

Volgens Glassdoor verdient een Medical Director bij een farmaceutisch bedrijf in Nederland gemiddeld €176.000 per jaar in 2023. Volgens Payscale verdient een Medical Director bij een farmaceutisch bedrijf in Nederland gemiddeld €154.000 per jaar in 2023.

Welke doorgroeimogelijkheden heb je als een Medical Director in farma?

  1. Hoofd Medical Affairs: Je verantwoordelijkheden groeien met je taken, waaronder het aansturen van medische zaken, het verstrekken van leiding en het onderhouden van goede relaties met betrokken partijen.

  2. Senior Medical Director: Je coördineert de activiteiten van het medisch team, waaronder het ontwikkelen van strategieën voor medisch beleid, het beoordelen van gegevens en het adviseren van het management over medische zaken.

  3. Chief Medical Officer: Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van medisch beleid, verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole en het beheren van klinische studies.

  4. Vice President of Medical Affairs: Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van medische strategieën, het beheren van medische processen en het bieden van leiding en ondersteuning aan medisch personeel.