Blijf op de hoogte van de laatste farma vacatures

Wat doet een Research Technician?

Een Research Technician is verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderzoekswerkzaamheden die nodig zijn voor de ontwikkeling van producten of technologieën. Ze ondersteunen onderzoekers en wetenschappers bij hun experimenten en bij het verzamelen van gegevens. Ze helpen onderzoekers bij het formuleren van hypotheses, het opstellen van experimenten, het uitvoeren van data-analyse en het interpreteren van experimentele resultaten. Ze helpen ook bij het schrijven van wetenschappelijke verslagen en artikelen. Onderzoekstechnici werken meestal aan een bepaald project en zijn verantwoordelijk voor het verzamelen, organiseren en interpreteren van onderzoeksgegevens. Je kunt er ook voor kiezen om in een laboratorium te werken, waar je verschillende experimenten uitvoert om de resultaten van het onderzoek te verifiëren. Onderzoekstechnici moeten vaak met verschillende soorten instrumenten werken, waaronder computers, microscopen, spectrometers en andere apparaten die nodig zijn voor het verzamelen van gegevens. Ze moeten ook vertrouwd zijn met verschillende chemische stoffen en technieken om de juiste resultaten te krijgen.

Wat zijn de taken van een Research Technician?

  • Het uitvoeren van laboratoriumexperimenten en onderzoeksactiviteiten
  • Het vergaren, verwerken en analyseren van gegevens
  • Het maken en documenteren van experimentele technieken
  • Het helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van experimentele methodes
  • Het uitvoeren van routineonderhoud aan apparatuur
  • Het opstellen en bijhouden van rapporten om de resultaten te documenteren
  • Het assisteren bij het schrijven van wetenschappelijke artikelen

Welke opleiding heb je nodig om een Research Technician te worden?

Om een Research Technician te worden, heb je meestal een bachelor's degree in een gerelateerde wetenschap, zoals biologie, chemie, fysica of andere natuurwetenschappen nodig. Sommige posities kunnen ook eisen dat je een master's degree hebt. Daarnaast is het vaak ook helpend als je ervaring hebt met laboratoriumwerk, computersoftware en instrumentatie.

Welke opleiding heb je nodig om een Research Technician te worden?

Om een Research Technician te worden, heb je in de meeste gevallen een bachelordiploma nodig in een wetenschappelijk veld zoals biologie, chemie of fysica. Sommige werkgevers verlangen ook dat kandidaten een masterdiploma hebben. Daarnaast moeten kandidaten over vaardigheden beschikken in het bedienen en onderhouden van laboratoriumapparatuur, kennis hebben van computerprogramma's en basiskennis hebben van de relevante wetenschappelijke methodes.

Welk salaris kun je verwachten als Research Technician?

Volgens Glassdoor zijn de schattingen voor een Research Technician in Nederland tussen de €2.610 en €3.695 per maand.

Welke doorgroeimogelijkheden heb je als een Research Technician?

  • Postdoctoraal onderzoeker: verdieping of verdere specialisatie in een bepaald onderwerp, met een focus op onderzoek.

  • Wetenschappelijk onderzoeksmedewerker: verdere uitbreiding van de kennis, met een focus op het beheren van onderzoeksprojecten en het beoordelen van literatuur.

  • Hoogleraar of docent: verdere verdieping in een bepaald onderwerp, met een focus op het ontwikkelen van lesprogramma's en het begeleiden van studenten.

  • Research Manager: verantwoordelijk voor het beheren van onderzoeksprojecten en het analyseren van gegevens.

  • Data Scientist: verantwoordelijk voor het analyseren en modelleren van gegevens.

  • Laboratorium manager: verantwoordelijk voor het beheren en bewaken van laboratoria, met een focus op veiligheid en kwaliteit.

  • Klinisch onderzoeker: uitvoeren van klinisch onderzoek, met een focus op het beantwoorden van wetenschappelijke vragen door middel van experimentele technieken.